23 Eylül 2008 Salı

ÇOK AYIP ÇOK (SENİ İHMALKAR SENİİİİ)

Yine yoktum uzun zamandır, lakin yapılması gerekenleri -ki bunlar daha çok benim manevi sağlığım açısından önem arzeden durumlardı- hale yola koyma çabası içerisindeydik, şükür yoluna giriyor yavaş yavaş her zaman olduğu gibi zamanla acele etmeden.

Bunların dışında 5 Eylül-14 Eylül arası izne ayrılmıştım 1 haftalığına, e artık dinlenme vaktiydi benim için, kocam yeni bir işe girdiğinden malesef ben tek başıma yaptım tatil işini gerçi gittiğim yer de malum annemler. Aman bir iyi geldi sormayın onlarla birlikte kalmak, evden dışarı adım atmadım desem yeridir.

Sadece bir gün iftar için Elçin'e gittik, gerçi bloguna yazmış "hiç bişey anlamadım gelmelerinden" diye, haklı bizde bişi anlamadık, sebebi ise kocam inanılmaz yoğun çalışıyor gecesi-gündüzü birbirine karışmış durumda, tam izah edersem eğer 3 haftadır toplamda 5-6 gün ya görüştük ya görüşmedik, ben annemlerdeyken 2 gün izin ayarlamış zorla, atladı geldi yanıma böyle olunca abimlere iftara gitmeden olmazdı olmazdı da biraz acele oldu napalım seneye inşallah daha zamana yayarak bir araya geliriz.

Bu arada hazır annemdeyim sağolsun elleri dert görmesin annem boş dururmu yediğim önümde yemediğim ardımdaydı, valla ne yalan diyim pek memnun kaldım tabi onlarda benim yanlarında olmamdan memnundular.

Annecim canımım içi her bişeyi yapmış kış için; tarhana , dolaba koymak için bezelye, bamya, közlenmiş kırmızı biber, kızartılmış patlıcan, konserve fasulye, domates suyu, melemen, salça, reçeller ooo bi dünya şey, hazırlıklar tamam kısaca, bu haftada bayram için yengemle birlikte 4 sini baklava ve 3 sini büzme tatlı yaptılar pişirdiler ve arefe gününü bekliyorlar şerbet için, ama 7 tepside bizim değil ayol 4 kişiye yapılmış yani. Heee bu arada yaptıklarından bana ve abimede hazırlamış elleri dert görmesin.

Kısmetse bende bu Cuma akşam gidicem yine yanlarına tabi 9 günlük tatil bizi de kapsarsa (kapsasın kapsasın nolurrrr) arefe günü zeytinyağlı yaprak dolması yaparız baklava yanında ikram etmek için, bayram sabahı erkenden de annem kalkar ve kahvaltıda yemek için lokum yapar fırın hamurundan bol cevizli ve baharlı ımmmhhhh kahvaltı tam bir şölen olur zaten, bayram namazından gelenler otururlar hemen sofraya gırgır muhabbet şamata geçer işte bir bayram daha, ama ne yalan diyim çocukluğumun bayramları daha güzeldi daha anlamlıydı.

Eskiden annem giderdi annesinin yanına bayramdan önce hazırlıklara yardıma şimdi sıra bende ben gidiyorum yardıma kaldı ki annem -daha öncede söylemiştim okuyanlar bilir- biraz acelecidir, titizdir, heyecanlıdır, işler yapılsın bitsin ister hemen, tez canlıdır, yani bana pek bir iş bırakacağını sanmıyorum.

Kısaca bu bayramı iple çekiyorum umarım sizlerinde bayramı beklediğinize değecek kadar güzel ve huzurlu geçer. Öpüyorum hepinizi, görüşmek üzere ve rabbim çok bayramlara yetiştirsin inşallah.

 

designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com