19 Eylül 2007 Çarşamba

NİKAH İÇİN BAŞVURU VE GÜN ALMA & ALIŞVERİŞ MANZARALARI PART I



Efendim merhabalar, malumunuz nikah hazırlıklarına başladım 2 haftadır, ve bu hazırlıklardan sizide haberdar edeceğim ara ara demiştim. Neler aldım,nerelerden aldım daha neler alınacak ayrıca nikah işlemleri için neler gerekiyor yazıcam hepsini sırayla, buyrun başlayalım:

Nikah işlemleri için gerekli belgeler:

a) 1 adet İkametgah (Taraflardan birine ait olması yeterli, daha doğrusu nerede ikamet edilecek yada kız tarafınamı erkek tarafınmaı yakın oturulacak ona göre belirleyebilirsiniz, ben aldım ikametgah senendini çünkü şu an oturduğum yerde ikamete devam edicem)

b) Muhtarlıktan her iki kişi içinde nüfus cüzdan sureti (fotoğraflı olacak)

c)Nüfus idaresinden her iki kişi içinde nüfus cüzdan sureti

d)Tam teşekkülü hastanede yapılması gereken bir takım tahliller,

HBSAg, ANTİ HBS, HIV, HEMOGRAM, RBC, AKCİĞER GRAFİSİ
Bu tahliller hastanede yapıldıktan sonra alınan sonuçlarla Nikah için rapor veren sağlık ocağına gidiliyor ve doktor bey elindeki küçücük bir blok not şeklindeki Evlilik Sağlık Raporu denilen kağıda sadece imza atıyor o kadar, raporda yapılan tahlillerin isimleri yazılı ve karşısındaki kutulara “normal” yazıyor, yani sakın yanılıpta internetten araştırma yaparken neler gerekli diye sağlık ocağı ibaresini görüpte gitmeyin çünkü hiçbir tahlili yapmıyorlar sadece götürülen tahlilleri onaylayıp “ahanda bunlarda hastalık yoktur evlenebilirlerin” en şık halini yazıp elinize tutuşturuyorlar. Bu rapor içinde 1 adet fotoğraf gerekli.

e) Bütün evraklarınız hazır olduğunda bağlı olduğunuz evlendirme dairesine gidiyorsunuz ve her iki kişi içinde “evlilik beyannamesi” dolduruyorsunuz, Bu beyanname içinde 4 adet fotoğrafınız gerekiyor. Bu arada ben Maltepe Kültür Merkezi Evlendirme Dairesine gittim, e doğal olarakta nikah orda kıyılacak, laf aramızda çok şık bir yer bilginiz olsun, hem yer olarakta çok rahat bulunabilecek bir yerde, Maltepe sahilden Kadıköy istikametine doğru giderken Küçükyalı ışıkları geçtikten sonra ilerde sağda.

Gelelim bu işin maliyetine;

İkametgah ve nüfus cüzdan sureti için muhtarlığa ödediğiniz: 3.- / 4.- YTL

Evlendirme dairesine ödediğiniz: 526.- YTL cik, Bunun 500.- YTL si evlendirme dairesinin 26.- YTL si de size nikah anında “evet” dedikten sonra elinize tutuşturulan Evlilik Cüzdanı için, he bu arada benim yazdığım bu rakam haftasonu için, eğer hafta içi isterseniz 226.- YTL ye bu işi kotarabilirsiniz, bide kredi kartıda geçerli aklınızda bulunsun ama taksit yapmıyorlar malesef:). Ayrıca dışardan fotoğrafçı getirmek yasak unutmayın, çünkülüm bunlar anlaşmış başka fotoğrafçılarlan onlara çektirebiliyosunuz, ama tabiki mecburi değil onları tutmanız sonuç olarak eş dostta illaki fotoğraf makinesi olan var onlar çekerler fotolarınızı.

Hımm bu kadar prosedürden sonra aldım tabiki bende nikah günümü 25 KASIM 2007 PAZAR GÜNÜ SAAT 17:00 da siz sevgili blog arkadaşlarımıda yanımda görmekten acayip bir mutluluk duyacağımdır bilginiz olsun.

Ve geçen hafta sonuda bir takım ihtiyaçlar için ki bunlar yatmak, uyumak vs için ve yemek yapmak, fırında bişiler pişirmek ve de pişen yiyeceklerin kokusunu almak için davlunbaz gibi alet ve edevat almak suretiynen YATAŞ ve ARÇELİK'e gittik.

Yataştan,
1 adet Sandıklı Baza
1 adet Yatak
1 adet Başlık
1 adet çift kişilik yorgan
2 adet yastık (ayrıca 1 adet de yastık onlar hediye etti, devede kulak gibi kaldı ama)

Bunların maliyeti toplam 1.400.- YTL tuttu ve 12 takist yaptık, bu arada 1.000.- YTL lik yatak ve bazalar acayip indirimde hepsi yarı fiyatına düşmüş bilginiz olsun, tüm ürünlerde indirim yapılmış.

Arçelikten
1 adet set üstü aygaz
1 adet mini fırın
1 adet davlunbaz
1 adet ekmek kızartma makinesi
1 adet tost makinesi (ben yüzsüzlük yapıp bu makineyi zornan kendime hediye ettirdim ha ha:))
Bunların maliyetide 600.- YTL cik tuttu ve aldığımız yer tanıdık olduğundan 4 adet senetçik yaptık.

He dersenizki kızım nerde lan çamaşır-bulaşık makinen ve buzdolabın ki diyin yane bişi olmaz, onlarıda geçen 2006 Eylül ayında almıştık, bunlarda 2.500 YTL ye malolmuştu.

Yani daha alınacak;
1 adet salon takımı, sadece koltuk ve konsol alıcam hiç hazzetmiyorum vitrin yada gümüşlükten, 1 adet de gardrop ve şifonyer,
4 oda için tüller ve güneşlik,
4 oda, hol ve mutfak içinde halı alınacaktır tarafımdan, he tarafımdan derkende hemşire ile birlikte ödüyoruz yani buda biline:)

Tabi bide gelinlik mevzuu var onda bakıcam, bu varlar bitmeycek he ben aldıkça yazıcam size.

Kısaca daha zaman var tabi bu zaman zarfında da yavaş yavaş halledicem herşeyi, rabbim işimizi rast getirsin yeter.

Heee unutmadan ya, beni en çok duygulandıran ve mutlu eden ise babam ve annemin bizim için aldığı o şok eden karar, efendim bunlar düşünmüşler ve Yalova'ya yerleşmeye karar vermişler çünkü annemin orda evi var, biz evlendiğimizde kirada oturacağımızdan “ne gerek var başka yerde oturacaklar biz nasıl olsa taşınmayı düşünüyorduk, bu evde siz oturun hem ev sahibi derdiniz olmaz dediler”, amma bizde sizden kira alıcaz dediler, şimdiki kira ücretlerinden daha aşağı bi fiyata tabi e ben zaten kira ödemeyi gözden çıkarmışım, hem zaten annemlerin oturacağı evinde bakıma ihtiyacı var onlarda bizden aldıkları kira ile yapmaya çalışaklar bir şeyleri:) kısaca durum budur arkadaşlar (ne kısa ama dimi)

Hade öperim hepinizi, her alışverişte yazıcam herşeyi ki benim gibi evlenmeyi düşünenlere-de ek bilgi olsun isteyen faidelensin yane:))
GELİNLİK İÇİN BU LİNKE BAKIN ARKADAŞLAR

35 anlayan:):

🌼 dedi ki...

SLM
emrecim bu gidişle sen vazgeçiricen gözlerini korkutup bekarları:))
cidden hayat çok pahalı delirmemek imkansız:S
takipteyim çok eğleniyorum burda ben..hep mutlu kal..

renkler dedi ki...

Eeeeee, evlenmek öyle kolay değil:-) Şaka bir yana Allah kolaylık versin canım size. Gerçekten zor. Herşey pahalı. Ama olmazsa da olmuyor çoğu. Olduğu kadarını yapın, zamanla olur nasıl olsa. Herşey dört dörtlük olamıyor hiç... Siz mutlu olun yeter.

Unknown dedi ki...

Yatağın ortasına dikenli tel çekmenin kızınca hiçbir faydası olmaz ben sağa diyeyim:)))))

Mutluveumutlu dedi ki...

Emrecim, okurken heyecanlandım valla. Bak herşey biranda hallocak, sen bile şaşıracaksın.
Allah kolaylık versin.Allah işinizi rast getirsin.
Öpüyorum çok

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canımmmm, Allah evlenene yardım eder. Zaten işin zor kısmını halletmişsiniz. O vırt zırt evrakları halletmek ve gün almak tamam. Beyaz eşyalarınız da tamam. İnşallah hayırlısıyla diğer eksikleri de tamamlarsınız. Ay çok heyecanlandım ben şimdi. Rabbim işlerinizi kolay etsin, yar ve yardımcınız olsun.:)

🌼 dedi ki...

BEN SENİN BLOGUNA BAKARKEN SENDE BANA YORUM YAZDIN DÜNDE BÖYLE OLDU TELEPATİK BİR BAĞ VAR ARAMIZDA SANIRIM :)) ŞABLON YAPABİLİRİM YADA YARDIMCI OLABİLİRİM SANA İSTERSEN CANIM..SEN YETERKİ NE RENK NASI B,İŞİ İSTEDİĞİNİ SÖYLE,ŞÖYLE AFİLLİ Bİ DÜĞÜN HEDİYEM OLSUN;)ÖPÜYORUM

cesur kedi dedi ki...

canim benim insallah ben gelmeyi dusunuyorum nasil olsa nikah dairesinin acik adresini bile vermissin ama taksi ile x noktasindan oraya gelmek kac tutar yazmamissin :D

Gelismeleri bekliyoruz , her heyecanin en az bu kadar guzel olsun emrecim :)

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili Emre;
Merakımı bağışla ismin emre lakin bayansın bu nasıl olmuş allahaşkına?
Bir hikayesi vardır mutlaka...
Bu arada güzel paylaşımların var tebrikler...

Bri; dedi ki...

Bu düğün işi çok masraflıymış beeee....:)) Ev süper denk gelmiş,çok sevindim..Ya hakkaten evleniyosun dimi sen şimdi ay şaka gibi:) Eksik gedik bişey olursa burda aslanlar gibi blog kardeşlerin var hemennn yeteriz biz sana..

Derin Sularda dedi ki...

Emrecim,
işin zor kısmını halletmişsiniz artık. Gün belli olmuş gerisi su gibi akar gider, bir de bakmışsın ki bu günlerde birer anı olmuş.
Allah kolaylık versin her ikinizede.
Sevgiler
Dilek

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Emrecim Allah kolaylık versin! Evlenmek kolay değil ama insan bir şekilde hallediyor. Ev sorununuz olmaması çok güzel. Ev bulmak da çok zor çünkü. Eşyaları görmek isterim ben:) Bu arada ben de Kasım'da evlenmiştim. Sonbahar geliniydim:)) Gelinlik nasıl birşey düşnüyorsun? Sonbahar olduğu için ben straplez üstüne dantel uzun kollar tercih etmiştim;) Herşey gönlünüzce olsun inşallah! Öptüm:)

Emre dedi ki...

Nurtanecik, yok yok kimse vazgeçmesin evlenmekten ama malum işte kesene göre hareket edersen herşey hallolur bence çünkü ben öyle yapıyorum, eyvallah şeker bende seni takipteyim acayip pozitif bir insansın yav:) görüşcez bundan kelli:)

Renklercim idollerimden birisin sende, sizi okurken kendime dersler çıkarıyorum hep, olduğu kadarını yapıcaz zaten fazla masrafa gerek yok yeterki rabbim bu aldıklarımı ödeme kolaylığı göstersin bana tek dileğim budur.

Elçin, farkındayım anacım:)

Mutlucuk, hakketten öle ya başlamak bitirmenin yarısıymış anladım, amin canım rabbim herkezin işini rast getirsin inşallah, bende seni öpüyorum çok.

İncegülüm canım benim, bende düşündükçe heyecanlanıyorum çok böle içim kıpır kıpır oluyor dilerim bu böylede devam eder, ama benim tek isteğim ki inşallah olur o gün sizleride yanımda görmek deliririm yane mutluluktan, amin inşallah, öperim çok çok:)

Nurtanesi anacım vardır bende öle altıncı his felam ona göre, valla süper olur şöle afili bi şablon yaparsın demi:)

Elifim tekim gel kız varya çok süper olur, sen nerden gelceğini söle ben takribi bişi derim sana olurmu, rabbim sizlerede böyle heyecanlar yaşatsın inşallah, öperim seni:)

Ev Perisi, hoş geldin ne tesadüf bende sana uğramıştım dün, isim konusuna gelince şimdi benim bu babam ilk çocuu erkek olmasına rağmen ben doğunca nedense aklına Yunus Emre gelmiş (bak görüyon demi ne kadar global düşünüyomuş teee 77 lerde) neyse şeker bu Emre olsun demiş (yada beni kekliyo bilmiyorum ama ben daha inandırıcı bi yanıt bekliyorum hala) neyse dedim baba yahu seni hemşirelerdemi uyarmadı ya, ne bilim işte böle olmuş herşey, ama zor anlar yaşadım tabe herkez adapte olamıyo bu isme ama ne enteresandırki benimle birlikte 2 bayan daha tanıdım onlarında isimleri emre hatta biriyle aynı ortamda tesadüfen karşılaştık, çok komik oldu, bide beni askere çağırdılar o daha komik tabe ha ha:) ama şimdi beni düşündüren düğün davetiyesi "Emre ve A...." evleniyorlar insanlar şaşıracak acık, aman napim be bu saatten sonra isim değiştirsem bana seslenildiğinde dönüpte bakmamki, ya napalım idare etcez artık:) umarım yeterli bir açıklama olmuştur. Görüşmek üzere:)

Biricitim evleniyom kıs nasipse eğer, valla açık söliyim ev işi benide çok şaşırttı, eşyaların olduğu kadarını alıcam olmayanı sonra yavaş yavaş tamamlarım diye düşünüyorum şimdilik, aman canım benim sölemen yeter rabbim razı olsun hepinizden benim tek isteğim orda olmanız e bundan daha büyük hediye yoktur kanımca ne dersin:) öpüyorum seni güzle şey:)

Dilekcim canım sağol ya, evet umarım çok güzel bir anı olarak diğerlerinin yanında yerini alacak inaşallah, darısı bekarların başına diyorum ben ve öpüyorum seni ve elayı.

Sablacım sağol iyi dileklerin için, eşyaların fotosunu çekmeyi başarabilirsem burda yayınlamayı isterim tabiki ama gelinlik için iyi hatırlattın seçtiğim bi tane var dur onun linkini koyayım yazdığım posta ordan tekrar bakarsınız olurmu şeker, amin canım bende seni öptüm:)

Benim Hayatim dedi ki...

Emre bu nikah dairesi fena halde fazla para alıyor. Umarım sizinkine özel bir durumdur. Gelinlik linkine tıkladım o da gayet güzel bir seçim.

Allah kolaylıklar versin başlayınca oluyor herşey.

Emre dedi ki...

Mücevherim canım malesef bağlı bulunduğun bölgenin evlendirme dairesinde oluyo bu iş, belki kadıköy olsaydı fiyat değişirdi ama ucuz olmazdı yinede. Amin canım cümlesine kolaylıklar versin rabbim.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Emrecim ben de bu siteden beğenmiştim gelinliğimi:) Hatta senin beğendiğine çok benziyor;) İyi bir seçim:)

isra nilgün özkan dedi ki...

HER GÜZELLİĞN VE MUTLULUĞUN KAZANILMAK İÇİN OLAN BİKAÇ ZAHMETLERİ VARDIR SABIR GEREKTİRİR GÜÇ GEREKTİRİR BİDE ÇOK SAĞLAM BİR SİNİR YAPISI.... :) BAZEN KORKMUYOR DEĞİLİM EVLENMEKTEN AMA NE GARİPTİRKİ BAZEN SOL YANIM ACAYİP YALNIZLIKTAN ŞİKAYET EDİYOR EEE NE YAPALIM ÖLEMİ OLSUN BÖLEMİ DERKEN KADER KISMET FALANFİLAN BİZDE BULAŞIYORUZ :)
ALLAH HERKESİHAYIRLI İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN VE YARDIMCIMIZ OLSUN..
BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR EMRE :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım benim. Çok güzel seçtiğin gelinlik. Eminim sen de periler gibi olacaksın. Ve ben o gün, Allah'tan bir şey olmazsa, seni gelinliğinle görücem, Böyle sarılıp kocaman öpücem..:))

LoLa dedi ki...

güle güle eskitin eşyalarınızı
evlenmek zor iş bi sürü tantanana işte
inş. çok mutlu olursun
öptüm

🌼 dedi ki...

OHH SONUNDA BİTTİ:))BENDE BİTTİM..GÖRÜNDÜĞÜNDEN ZOR ÇIKTI BU ŞABLON..HELE O LİNKLERİN BİTİRDİ BENİ:)
AMA SÖZÜMÜ TUTTUM..ÇOK ÖPÜYORUM..

Unknown dedi ki...

EMRECAN hava yapılmış blog sayfasıyla,:)))güzel değiştirme..kalpli kalpli günün anlam ve önemine uygun..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

emrecim ayayya evlenmem geldi,heyacanlandım ya :)) biliyorum yoruluyorsun ama bence bunlar güzel telaşeler.Emrecim darısı başımıza diyorum canımcım ve herşey isteğin gibi olsun ve de mutlu ol arkadaşım.( nikaha gelicem )
kocaman öpüyorum

Derin Sularda dedi ki...

Emrecim, sayfan çoooook harika olmuş. Hadi güle güle kullan yeni şablonunu ama ben şimdi çok fena kıskandım ya ;) canım sen de şu işi öğrensen de evlenip hani bi rahata erdiğinde bana bi iyilik yapsan ;)
Bu arada gelinlik çok güzel görünüyor. Ama eminim senin üzerinde daha muhteşem olacak.
Öperim. Kolay gelsin.
Dilek

🌼 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
🌼 dedi ki...

çok sevindim beğendiğine içine sindiğine tatlım,hem kullanımı kolay bunun diğerine göre senin için,ve dilerim her şey böyle senin beğendiğin gibi olsun hayatında..
iyi günlerde kullan hep güzel haberler yaz bize inşallah:))
bu arada bende değiştim ama bu sondu valla:P
öpüyorum

Emre dedi ki...

Seblacım, bu gelinliği görür görmez çok beğendim acayip içime sindi, umarım gelinlikçiye gidince karar değiştirmem.

İsra-Nilgün, öncelikle hoşgeldin, yorumun çok güzel ve anlamlı oldukçada beni yansıtıyor, rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah ve herkezin huzurunu daim etsin dilerim, görüşmek üzere.

İncegül, ahanda bu emre kurban olsun sana, varya sizleri nikahta görmek beni acayip sevindirir ya duygularımı tahmin edemezsin yani, çok öpüyorum.

Lolam canım inşallah herşey yolunda giderde sizleride o gün yanımda görürüm, canım benim öptüm çok.

Elçin sağol, Nurtanesi çok uğraştı sağolsun onun eseri bu blog, çokta güzel yaptı.

Azimlim bitanem sağolasın, darısı başına ayriyeten, rabbim herkeze bu duyguları yaşatır inşallah, ya varya seni ve diğerlerini nikahta görmek acayip mutlu eder beni, öptüm çok.

Yıldız yağmurları, valla ben yapmadım bu blogu Nurtanesi sağolsun o yaptı herşeyi ama bende ondan bişiler kaparsam sanada yaparız böle en afillisinden, gelinlikli olduğum gün inşallah sende görürüsün o halimi benimde tek temennim sizleri orada görmek, çok öpüyorum elayı ve seni.

Nurtanem ellerine sağlık anacım süper düper olmuş bayıldım bide öptüm.:)

ZRPNDT dedi ki...

Varya gelinlikten başlayım süper ötesi acaip şık bayıldım :) Hayırlı olsun canım iyi ki evlenmişim şimdiye kalsa evlenemezmişim amma para lazım he rahat bi 20 milyarı çıkaracan gözden di mi :) Mutluluklar dilerim şimdiden

aquamarine dedi ki...

çoğu gitmiş azı kalmış emrecim. eşyalarının hepsi hayırlı olsun. ne zormuş bu nikah işleri de yaa okurken yoruldum ben yani:)

mayonez dedi ki...

EMREM BENİMMM.. GELİNLİĞİN MODELİNİ GÖRÜNCE GÖZÜM YAŞARDI YA..CİDDEN EVLENİYORSUN SEN. RABBİM MUTLU ETSİN SENİ İNŞALLAH..


O KADAR MUTLU OLDUM Kİ..GELMEYE ÇALIŞACAĞIM NİKAHINA.SENİ ÖYLE GÖRMEYİ ÇOOOOOK İSTİYORUM. SENİ NASIL TANIYACAĞIM:)))


BU ARADA AZİMLİYE SÖYLERMİSİN BEN ONUDA OKUMAK İSTİYORUM BANA İZİN VERSİN..MUCKSSS

Emre dedi ki...

Fz, canım sağolasın duaların için rabbim herkeze nasib etsin inaşallah, bu arada takribi 15.000.- civarrı ya olacak ya olamayacak bakalım işte görcez, ama çok meşakattli işlermiş anladım.

Aqumarin sorma ya çok zor işlemlermiş gerçekten bende yaparken çok yoruldum darısı başına şekerim:)

Mayonez gelmişşşş hoşgelmişşşşşşş sefalar getirmişşşşş ne iyi etmişte gelmişşşş, canım baneim sağol umarı görme şansına nayil olabalirim sizleri, bu arada Azimli işini oldu bil şekerim bide öperim:)

Benim Hayatim dedi ki...

ya emre ben sordum soruşturdum nikah için o kadar para çok fazla diyor evlenenler 50-100 milyon birşeymiş niye sizden o kadar istediler ki??

Emre dedi ki...

Mücevher canımcım, benim ikamet ettiğim yer Maltepe'ye bağlı olduğundan ikamet ettiğin yerdeki evlendirme dairesinde evlenebiliyosun, bu tip nikah kıyan düğün salonlarıda var, malum ben pazar günü evlenceğimden benim evlendiğim saatte boş düğün salonu yoktu o sebeple böle oldu ayrıca Kadıköy daha uygunmuş bende biliyorum ama malesef ikametten kaynaklanıyo herşey.

pembiş dedi ki...

hayırlı olsun arkadaşım.inşallah herşey gönlüne göre olur

CaDı dedi ki...

Ya bunlar ne zor ama bir o kadar da tatli telaslardir. Bizim neredeyse iki sene olacak ama hala dun gibi geliyor:) Bizde nikah memuru Doca dan rusvet istemisti tatli parasi diye, bizimkisi becerip verememisti bi turlu, hahahaha:)) Aklima geldikce cok gulerim onun haline:)

Annelog Atölye dedi ki...

Gelinliğine bayıldım, çok güzel:) Ne çok masraf değil mi? Ağız tadı derler, huzur hepsinden önemli, eşya nasılsa olur. Şimdiden mutluluklar ve kolaylıklar dileyeyim. Telaş da olsa yine tatlı hazırlıklar bunlar:)

 

designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com